Mysdag

Hallå där.
Jag märker att jag har blivit väldigt dålig på att ta bilder nu för tiden. Jag tror det är för att det inte händer lika mycket grejer nu som det gjorde precis när vi flyttat hit. Då var allt så nytt. Nu börjar man känna sig hemma här.

Idag efter skolan så jag och Bea på "yukata-jakt". Alltså den vackra japanska dräkten. Det kommer vara はなび (hanabi) i närheten av vårt hem. Det är alltså typ en festival med massa fyrverkerier. Då ska vi vara fina och bära ゆかた (yukata).

Vi gick till en affär nära stationen och fick hjälp av en japansk herre. Dennis kom även och mötte upp oss där. Japanen fick leta upp de största yukatorna han hade då vi är lite över det japanska måttet om man säger så. Han fick trixa litegrann och till slut så hade han hittat två underbart fina yukatas som vi ska ha på oss på hanabin på Lördag. Det var dyrt som fa-an, men så är det om man vill ha kvalité. Jag har tänkt att kunna ha denna hela livet så det kan jag kosta på mig. 

Efter att vi var klara med våra yukatas så hängde vi med Bea till hennes guesthouse som ligger ca 4 stationer ifrån oss. Vi funderar eventuellt på att flytta dit. Vi trivs bra på DK men deras guesthouse var SÅÅÅ mycket finare och bättre. Vi får se hur det blir. 

Nu är det dags för mig att göra läxan. Imorgon är det äntligen Fredag. Tack och lov för det.
XOXO

Izakaya with friends

Igår efter skolan så åkte jag, Rei, Luca, Viktor och Robert till Shinjuku och mötte upp vår Japanska vän Akira. Akira frågade om vi ville äta middag med honom och två andra japaner, vilket vi självklart ville. Med sig hade Akira även två norrmän. Akira har ju bott i Norge förut så det var två vänner han hade lärt känna där. De var båda jättetrevliga och det var så kul att träffa två norrmän, vi träffar ju annars bara svenskar.

Vi bestämde oss för att gå till en Izakaya i närheten av stationen i Shinjuku. Vi drack en hel del öl och beställde in massor av mat. Sen delade vi liksom med varandra. Det blev ändå i slutändan superbilligt. Därför älskar jag Izakayor.

Vi satt och pratade i timmar och skrattade tills vi blev "utslängda". När vi hade betalat notan så hade alla gett lite för mycket pengar så vi spelade ett japanskt spel om vem som skulle få pengarna som blev över. Spelet var rätt komplicerat så jag kan absolut inte skriva ner reglerna här, tyvärr. Men kul var det! Luca vann.

Efter allt detta så åkte Akiras två japanska vänner hem. Även Robert och Viktor åkte hem. Vi andra som var kvar gick till Tokyo Metropolian Building och åkte högst upp till 45:e våningen och kollade på utsikten.
Tokyo nattetid är så fint.
Jag och Simen (ena norrmannen) hade samma frilla.

Vi började sedan röra oss hemåt.
Akira och jag är ju grannar så vi åkte samma tåg hemåt. När jag kom hem så Skypade jag med Mamma, Gudmor Tina, Gudfar Hasse, Sandra och Maja och det var SÅ kul att se dem igen! Det var så länge sedan <3

Det var en supertrevlig kväll med ett härligt gäng och alla hade kul. Hoppas att få träffa alla igen snart! 

Btw. Hittade ett långt brev i min brevlåda med denna bild på.
Ha ha, vad fa-an är det nu då...... Bröströntgen igår. Gynekologundersökning nu?
Jag får ta med detta brev till skolan så min lärare kan kolla vad det är. 

XOXO

Tisdag

Hallå!

Jag sitter utanför gymmet och väntar på Dennis, Bea och hennes pojkvän Tobias. Bea och Tobias ska skriva in sig på gymmet här i Shinkoiwa. Jag väntar utanför eftersom att jag har kortärmat och gymmet får inte veta att jag har tatueringar. Då får jag inte träna där, he he.
Vädret är helt underbart. Jag älskar Japan.

Idag så gjorde vi en bröströntgen i skolan som jag skrev om i tidigare inlägg. Det var väldigt intressant. 

Vi fick gå in i en stor buss och ta av oss BHn. Sen stod två japaner och gav en instruktioner om hur man skulle göra (på japanska). Man skulle trycka upp brösten mot en glasskiva så tog dem foton. Anledningen till röntgen var för att kolla så att vi utlänningar inte bär på en massa konstiga lungsjukdomar så som tuberkulos eller liknande. 

Om man är sjuk så åker man nog ut med huvudet före ;)

Efter skolan så åkte ju som sagt jag, Dennis, Bea och Tobias till Shinkoiwa tillsammans. Efter att de är klara på gymmet så ska vi äta middag någonstans. Sen blir det tvättstugan för mig. 

Jag har bränt ansiktet rätt bra på nedvägen från Mount Fuji. Hoppas att jag inte tappar skinnet.

XOXO